Motorcykelförsäkring

Om man är på väg att skaffa eller har en motorcykel så kan det vara ett väldigt bra alternativ att ha en MC-försäkring av den enkla anledningen att man faktiskt kan känna sig tryggare (ekonomiskt) om det skulle hända något i trafiken som gör att delar på motorcykeln måste repareras eller bytas. Det kan också vara tryggt att ha en MC-försäkring av den enkla anledningen att man också personligen kan känna sig trygg mot att någon efter en bilolycka eller annan incident i trafiken skulle vilja kräva skadestånd och därmed också vilja gå till rättegång, något som kostar om man är den förlorande parten. Med en motorcykelförsäkring får man oftast med ansvars- och/eller rättsskydd vilket gör att man blir försäkrad mot utgifter som uppkommer till följd av en rättegång.

En trafikförsäkring för en motorcykel är obligatorisk enligt lag för alla – detta är något som gäller alla motordrivna fordon. En trafikförsäkring försäkrar andra personers egendom (bilar, motorcyklar och andra saker) som kan skadas till följd av en trafikolycka. En trafikförsäkring försäkrar också skador på andra personer, detta för att ingen ska bli utan ersättning i en trafikolycka.

En annan typ av försäkring för motorcykel är en halvförsäkring som innefattar det som trafikförsäkringen innefattar men även försäkring för om det skulle uppstå en brand på motorcykeln som gör att den blir skadad och så att delar av motorcykeln måste repareras eller bytas ut. Skador på glasrutan på motorcykeln är också försäkrat med en halvförsäkring, något som är bra om man tycker det är surt att betala kostnaderna som uppkommer till exempel till följd av ett stenskott. En halvförsäkring kan också innefatta försäkring mot stöld vilket kan vara bra för dig som har en dyr motorcykel.  Det kan vara bättre att teckna en halvförsäkring än att gå runt och vara orolig för att motorcykeln ska bli bestulen.

Du kan också försäkra en motorcykel med en helförsäkring vilket innebär att du också får försäkring för de skador som uppstår på din motorcykel till följd av en trafikolycka. I med att en motorcykel är ett mycket utsatt fordon då det är mindre än en bil så kan stora skador uppstå till följd av en trafikolycka. Det kan självklart också vara en singelolycka och även för detta försäkrar försäkringsbolaget de skador som blir till följd av det vilket är en trygghet för dig som gärna åker på vägarna utan oron i magen att något kan hända och att det då blir dyrt. Med en helförsäkring för motorcykel är du oftast också försäkrad mot skadegörelse av olika slag. Om någon skulle gå loss på din motorcykel och förstöra delar av den så ersätts detta med en helförsäkring, något som kan vara tryggt då en motorcykel är mycket utsatt i med sin storlek och utformning.

Jämför alltid olika försäkringar för motorcykel för att få reda på vilken som har bäst villkor och förmånligaste priset för just dig. Det finns många försäkringsbolag att jämföra mellan och därmed många olika varianter – någon finns som passar just dig och din motorcykel.